Have a lot of different brochures - FREE.hva’ fan’ går han og laver?

”my way”

by Asbjorn Lonvig, artist/designer
Link to me - I'll reciprocate. Contact me
 Site navigation.

Jeg rundede de 50 ret fortumlet. Børnene flyttede hjemmefra og jeg blev farfar til Lucca.
Skulle jeg være bådebygger, postbud, psykoterapeut..……eller kunstner/designer på en ny måde?
Det var nu, jeg skulle finde ud af, hvad jeg ville lave resten af mit liv – og hvordan.
Jeg har arbejdet med det et par år eller tre.
”….hvis bare jeg havde tid, så ville jeg gerne.…” – jeg insisterede på at have tid - jeg tog tiden til det.Jeg fandt ud af det - jeg har gjort det – her er resultatet:Jeg har lavet et værktøj, der sætter mig i stand til totalt at gøre som jeg vil – ”my way” - og gøre op med gængse fremgangsmåder.

Den franske informationsvirksomhed på kunstfronten Artprice.com, som jeg har lavet en affiliate contract med, siger om fremtidens omsætning af kunst, at den grundet internettet vil blive 3,5 gange større end den er i dag.
Et helt nyt rum for kunst.
Det er der, jeg hører til.

Mit nye kunstneriske koncept vedrørende malerier har jeg udviklet sammen med Elmer Print A/S. Elmer Print skulle have 4 store malerier på lærred i enkle former og klare farver. Jeg lavede skitserne på mit tegnebord. Vi blev enige om, hvordan malerierne skulle se ud, vi aftalte en pris og jeg malede dem.
Jeg har videreudviklet konceptet sammen med Anima Byg A/S, der skulle have administrationen udsmykket.
Jeg foreslog  6 malerier på lærred og to vægmalerier – denne gang med skitser lavet via et IT system og Internettet. Anima Byg A/S godkendte mine skitser, vi aftalte en pris og jeg malede billederne.
Det er en dejlig fornemmelse at stå i sit atelier og male noget, der er solgt til en fornuftig pris.
Jeg har udviklet en ganske bestemt teknik, hvor jeg arbejder med bestemte blindrammer,  lærredtype,
rammetype, maling i klare farver osv.
Maleprocessen er spændende, men totalt udmattende – skitsen skal overføres til lærredet, de sidste detaljer i motivet skal justeres, farverne skal blandes præcist, der skal males præcist osv. Det kræver min fulde koncentration.
Jeg er vild med det.
Her finder jeg et rum, hvor jeg kan udleve de allermest uhensigtsmæssige træk i min personlighed.
At være skæv og på tværs bliver til kreativitet. Højrøvethed bliver til sunde ambitioner. Perfektionisme og krakileri bliver til kvalitet. At arbejde som en besat bliver til produktivitet og flid. Osv.
Den største kunst er dog at vende tilbage – tilbage til verden - på en god måde, når min kone blidt bemærker, at opvaskemaskinen skal tømmes.

IT mand.
IT er mit gamle fag.
Værktøjet er IT baseret. Jeg har længe fortrængt, at jeg er vild med IT. IT som værktøj.
Dette IT baserede værktøj har jeg selv designet og kodet.
Mit navn på internettet er lonvig.dk

Udstillinger.
Jeg udstiller på lonvig.dk - og fem online gallerier verden over. Et i Madrid, et i Milano, et i New York, et i London, et i Oxford og endelig på verdens største online udbyder af kunst i Columbus, Ohio.
Og så er der et italiensk online auktionshus i Venedig.
Og altså den omtalte informationsvirksomhed Artprice.com i St Romain au Mont D'or i Frankrig.

I mit eget galleri i ”Lille Fejringhus” har jeg, selv om huset er stort, kun en begrænset udstillingplads. Ved hjælp af lonvig.dk kan jeg have hele min produktion på udstilling samtidig på nettet.
Og jeg kan lave udstillinger i ”Lille Fejringhus” af motiverne i mindre formater. Så kan der blive plads til mange flere.

Priserne på udstillingerne ser måske lidt høje ud. Dels er der i priserne inkluderet op til 50 % til galleri/agent, dels omkostninger til indramning, forsendelse m.v.
Vi arbejder løbende med at finde de rigtige priser i kvartetten bestående af director, commercial counsellor & coordinator Torben Cornelius, Vejle, director Teguh Prasetyo Heruwaluyo, Jakarta, Claudio A. Batista Diaz, Santiago og så mig selv.
Jeg er ikke hysterisk med priser. Hvis man synes priserne er for høje, kan man bare komme med et bud eller snakke med mig om det, så finder vi en fornuftig løsning.

“World Wide Representative”.
cornelius, commercial counsellor & coordinator, hedder den virksomhed, jeg arbejder sammen med omkring at sælge mine ting andre steder end i Danmark.
Torben Cornelius hedder manden bag. Han har en baggrund som shippingman og administrerede direktør for Heco International A/S, som jeg har arbejdet sammen med i flere omgange. Blandt andet har jeg lavet et firmakunstværk, der dannede basis for udsmykning samt for udarbejdelse af relieffer.
For et års tid siden skulle jeg lave et logo til hans nystartede virksomhed ”commercial counsellor & coordinator”. Jeg lavede logoet – en farverig globe - og det viste sig, at i forlængelse af, at han lige stod og manglede mig,  stod jeg lige og manglede ham grundet han store erfaring i international handel. Han passede perfekt ind i mit nye koncept.
Vi har så i det forløbne år opbygget baggrunden for vort fremtidige samarbejde og finpudset formen. Blandt andet har vi lavet Rapa-Nui (Påskeøen) Exclusive Selection og Torben har været en meget skattet kritiker i udviklingen af lonvig.dk

Skitseværktøj.
Det nye IT baserede værktøj indeholder et skitseværktøj, så en kunde på forhånd kan se, hvad han eller hun får.
Jeg har tidligere brugt andre oceaner af tid på forslag.
Jeg laver ikke kunstværket før det er bestilt.

600 nye kunstværker.
Jeg har lavet et hav af nye illustrationer til mine eventyr og stories samt skitser til kunstværker til online gallerier, virksomheder, storbyer osv.
600, som alle er på lonvig.dk og absolutearts.com i Columbus, Ohio.

10 online udstillinger og et antal ”selections”.
På lonvig.dk er der 10 forskellige online udstillinger af mine og for en enkelt udstillings vedkommende også min søn Morten, der er kanongod til portrætter. Så er der et antal forskellige selections af mine motiver til online gallerier, virksomheder, storbyer osv.

Jeg har inviteret Morten til at udstille i et hjørne under snigpremieren. På disse kanter har han lavet en hel serie af portrætter af kendte personer til Horsens Handelsskole samt et portræt af Horsens Borgmester Vagn Rye Nielsen. Originalen bliver udstillet til snigpremieren.

Skulpturer.
Ved hjælp af det IT baserede værktøj kan jeg illustrere, hvorledes en given skulptur vil se ud på en given placering, ligesom jeg kan arbejde med ideen om skulpturer anvendt som legeredskaber.
Dette er der eksempler på under udstillingen ”Sculpture Days” på lonvig.dk.

Min stil.
Min stil er og bliver enkle former i klare farver – også når jeg skriver.
Selv om jeg i dette forløb af ransagelse har været forbi muligheden af et stilskift.
Men det eksistentialistiske, ekspressionistiske, meget følelsesladede er ikke noget, jeg ønsker at arbejde med hver dag. Se min stilmæssige afstikker på lonvig.dk – ”Sad Days”. Med hensyn til billederne i ”Sad Days” kan jeg ikke rigtig finde ud af, om jeg skal sælge dem til stærkt nedsatte priser - eller – om jeg skal gemme dem som en souvenir. Rent faktisk havde jeg på et tidspunkt fyldt hele galleriet op med disse billeder, men jeg syntes, de var for personlige.

Plakater til alle.
Som en lille kuriositet kan alle, der henter brochurer på lonvig.dk få 4 CIRCUS-plakater gratis, ligesom folk, der besøger mit galleri i ”Lille Fejringhus” får de 4 CIRCUS-plakater (format 29,7 x 21 cm).

Storytelling til alle.
Der er et antal eksempler på min specielle form for storytelling udviklet sammen med virksomhederne Fiberline Composites og Siemens Technology Services. Man kan printe mange af historierne – det koster ikke noget.

Kunstværker til alle.
En del af IT baserede værktøj udbyder digital prints, med Henri Toulouse-Lautrec som logo, hvor man kan hente hele serier af motiver samtidig – gratis. Der er over 100 motiver.

Fairy Tales til alle.
Der er indtil videre 6 eventyr, som børnene kan læse på nettet eller de kan printe en bog uden det koster noget.
Eventyrene er på 10 sprog. Jeg skriver selv på dansk og engelsk og AltaVistas oversættelses system Bable Fish oversætter fra engelsk til tysk, fransk, spansk, portugisisk, italiensk, koreansk, japansk og kinesisk.
Der er også en malebog, børnene kan printe uden at det koster noget.

Univers.

Så har det IT baserede værktøj opfyldt en drøm. Nemlig at lave et online univers af alle mine figurer og motiver. Disse kan så let sammensættes i nye kombinationer og indgå i nye sammenhænge.

Undervisning.

Det har tidligere været tidskrævende at betjene uddannelsesinstitutioner med materiale.
Nu henviser jeg blot til lonvig.dk og får nogle enkelte spørgsmål, så er det OK.
På lonvig.dk udbyder jeg en masterclass i at lave billeder til virksomheder.

Foredrag.
Jeg har slæbt mig en pukkel på for at have materiale med til at krydre mine foredrag.
Jeg har brugt timevis på at forberede foredrag med overheads osv.
Nu skal jeg bare sikre mig, at der er en computer med internetadgang med tilsluttet projektor.

Det jeg har lavet hidtil.
Med hensyn til det, jeg har lavet tidligere, plakater, collage, serigrafi, grafisk design, herunder logoer, skulpturer osv. er værktøjet også en stor hjælp. Når jeg får sådanne opgaver, løser jeg dem med stor fornøjelse og højlydte fløjtelyde.

E-shop.
De ting, jeg har på lager af plakater, serigrafi osv. er udbudt til salg i en e-butik på lonvig.dk.
”Jutlandic” e-shop kalder jeg den. Altså e-shop på jysk. Dvs. at man ikke som alle andre steder på nettet betaler forlods med kort, selv om jeg har en kortbetalingskonto. Jeg hader og få betaling før produktet og leveringen er godkendt af kunden. Man bestiller pr. e-mail, jeg leverer, og kunden betaler som kvittering for at produkt og levering er i orden.

Copyright, forretningskoncept, testamente.
Jeg har skrevet kontrakt med Copy-Dan Billekunst om at varetage mine ophavsmæssig rettigheder i Danmark og gennem et netværk af søsterorganisationer over hele verden.
Af mit forretningskoncept fremgår, at images, der endnu ikke er trykt, malede osv. kan færdiggøres af mine 3 sønner, der har de nødvendige færdigheder.
 
Det skal alt sammen stå sin prøve.

Jeg har testet værktøjet i hele tilblivelsesprocessen.
Og jeg har allerede masser af resultater:

De bruger lonvig.dk i undervisningen på San Antonio
College i San Antonio, Texas , på University of Wisconsin i Milwaukee og andre steder.
I Florida sidder en klasse udviklingshæmmede børn på Steven Watson Calusa Elementary School
i Boca Raton og arbejder terapeutisk med et sæt billeder,
jeg har lavet til dem I streg I samarbejde med Ann Watson.

De printer mine malebøger i Minnesota, i Cuddapah i Indien og andre steder.
De printer mine børnebøger i Chesterton, i Indiana, i Milano og andre steder.
De læser mine storytellings i Chicago, i Nairobi, i Rangoon og andre steder.
Mine 10 online udstillinger ses af mange nationaliteter.
Kineserne og japanerne er flittige besøgende.
Jeg har op til 12.000 kig om dagen – med et gennemsnit på hen ved 3 millioner kig om året.
Mine besøgende fordeler sig på mere end 100 lande.
Jeg får mange positive tilbagemeldinger.
Så jeg bliver helt rød i hovedet.
(se lonvig.dk/references-more.htm)
Jeg får min naturlige danske kridhvide hovedkulør igen,
når Kelly, der er kunststuderende i Texas skriver til mig:
”Jeg skulle have penge for at hænge sådan noget op....overglorified clip art”!!!!!
Og andre, der siger meget grimmere ting.
Jeg må acceptere, at nogle afskyr mine ting og koncentrere mig om at betjene dem, der ikke gør det.
Jeg må acceptere at få nogle drøje hug pga. min stil, mine værktøjer og min måde at sælge mine ting på.

De 5 online gallerier rundt i verden bliver flittigt besøgt. Der er flest besøgende fra
USA, England, Australien, Canada, Frankrig, Holland, Japan, New Zealand og Italien.
Alene på online galleriet i Columbus, Ohio har der i det forløbne år
været 462.213 kig på mine billeder!!


…og så har min tilstedeværelse på nettet også resulteret i
en invitation, som jeg ikke kunne afslå:

Udstilling i Rom med lancering af lonvig.dk.
Fredag den 5. september kl. 16.30 vil Roms borgmester Alice Garibaldi åbne ”International Exhibition of Contemporary Art” i det prestigefulde Brasini Halls i il Vittoriano i Rom på Piazza Venezia. Il Vittoriano er Italiens nationalmonument indeholdende 5 museer.  Alle, der har besøgt Rom, kender il Vittoriano, der ligger i forlængelse af Forum Romanum. Her udstiller jeg nogle kæmpemalerier med motiver fra Italien og Rom samt forslag til kæmpeskulpturer på spektakulære steder i Rom samt eksempler på storytelling og fairy tales på lonvig.dk. Mit digital print system i lonvig.dk forærer alle 2,6 millioner romere mine Rom motiver i størrelsen 29,7 x 21 cm, brochure systemet sørger for brochurer til alle interesserede.
Se lonvig.dk/rome.htm.
Francesca Francini, Milano, er i gang med at oversætte de 6 eventyr og malebogen til italiensk på lonvig.dk/lucca.htm, så de når at blive tilbudt til alle Italiens børn.

Den officielle lancering af lonvig.dk sker på udstillingen i Rom.

Til stede ved åbningen vil foruden Roms borgmester være et stort opbud af ambassade repræsentanter fra de deltagende kunstneres lande, kunsteksperter, presse samt en røvfuld af inviterede vip’er.
Mondial Art and Culture er arrangør af udstillingen med museumsdirektør prof. Giancarlo Alu i spidsen.
Giancarlo Alu er meget begejstret for mine ting:
” Dear Master Lonvig (but after reading your biography and seen your wonderful Art, your name should be
"Loving"), thank you for your interest in participating  in this Feast of Culture and Art.”,
“………..are you sure you are not Italian?”
“…..I have no words to tell you how much I enjoyed your art presentation you sent me. I can tell you it would be an honour for us to have your works with us…”

Parallelt med Rom udstillingen.
Rom-billederne og skulpturforslagene (i alt 15 motiver) vil blive udstillet på det italienske online galleri Babelearte.it i Piacenza (Milano) under udstillingen i Rom.
Rom-billederne vil blive sat på auktion på online auktionshuset Onart.it (Venezia) under udstillingen i Rom.

Snigpremiere.
For at folk på de hjemlige breddegrader kan få lejlighed til at
-    se mine Rom-malerier og skulpturforslag til Rom, plancher m.v. inden udstillingen i Rom og
-    smugkigge på lonvig.dk med udstillinger, udvalg af malerier, storytelling og eventyr og 15 plancher, der fortæller om indholdet 
er der
Snigpremiere i ”Lille Fejringhus”
søndag den 31. august 2003
fra kl. 10.00 til 17.00


(der vil blive annonceret i Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad og Hedensted Avis lørdag den 30. august hhv. onsdag den 27. august 2003)


 


..og nu vil jeg beskæftige mig med det kreative
…og med at tjene penge.

Venlig hilsen
Asbjørn Lønvig, kunstner/designer
”Lille Fejringhus”, Fejringhusvej 43
8722 Hedensted
7589 0477
lonvig.dk
lonvig@mail.dk


 Lidt om teknik for eventuelt interesserede.

Jeg har anvendt enkle software produkter til udvikling af systemet.
Windows XP, Netscape Composer 7.0 til generering af HTML, WS_FTP Pro 7.6 til transport til og fra servere, Microsoft Draw 1.01 til tegning, BJ Scan – Canon Color Image Scanner til scanning af farvefotos, Olympus Camedia Master 2.1 til installation og behandling af digitale fotos, Paint Shop Pro 7 til billedbehandling, Microsoft Word 2002 og Microsoft  Works 5.0 til tekstbehandling m.v.,
AltaVista Bable Fish til oversættelse samt Netscape 7.0 og Explore 6.0 til test.
Disse software produkter sammen med et ikke-sofistikeret design gør systemet hurtigt og enkelt at ajourføre og udbygge, hvilket har været det overordnede designkriterium. Systemet kører med to parallelle menu systemer, et billedbaseret og et traditionelt tekstbaseret.
På et enkelt punkt satser jeg på ny teknologi. Jeg sender store billeder og tilbyder store Word documents til download – noget der ikke tilgodeser langsomme linier. Lonvig.dk baserer sig på bredbånd og den slags. Jeg kører på det lokale bredbånd og en alm. line til testformål m.v.
 Mit sats er også, at når liniehastihederne bliver høje nok og disk og øvrigt hardware bliver billege nok, så skal man ikke længere lave HTML, men kun .doc eller tilsvarende. Derfor de mange .doc filer. Der er 625+ pages på lonvig.dk med ca. 2400 filer på serveren. Lonvig.dk er hosted hos TDC ud fra principielle overvejelser om oppetid, sikkerhed samt prisniveau.
Jeg har lært, at IT-design skal være noget med streng systematik og struktur. Dette har jeg opgivet og ladet lonvig.dk fremstå lidt mere humant: Så systematisk og struktureret som muligt - med et velgørende strejf af livets mangfoldighed og kaos (dog er der en oversigtsmenu og site map til systematik- og strukturfreaks).
Jeg får ikke mine opgaver gennem streng systematik og struktur – det er i høj grad tilfældighedernes spil – som livet i øvrigt. 
My way - I am proud of doing it my way.
 
 COPYRIGHT ASBJORN LONVIG
see Asbjorn Lonvig's
Copyright - Business Concept - Disclaimer
 
 
webmaster