Hvis du ønsker denne børnebog klar til udskrivning i et Word dokument - klik her.
Blæksprutten og krabben 

 
Blæksprutten har mange arme
eller er det ben?
 
Otto-Pus. Blæksprutten Otto-Pus. Blæksprutten har mange arme eller er det ben?....Fra internet børnebogen Blæksprutten og Krabben. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.

Prøv at tælle hvor mange den har.
Den har otte ben, det er rigtigt.
Derfor hedder han Otte-pus.
Men hans mor og far syntes han skulle hedde Otto,
derfor kaldte de ham Otto-Pus.
 
Otto-pus er god til at gemme sig,
hvis han er bange for noget.
Han kan nemlig skifte farve, så han ligner
det sted, han gemmer sig.
Han kan blive rød, han kan blive gul, han kan blive grøn og han kan også blive blå.
 
Rød Otto-Pus.Han kan blive rød, han kan blive gul, han kan blive grøn og han kan også blive blå....Fra internet børnebogen Blæksprutten og Krabben. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.  Gul Otto-Pus.Han kan blive rød, han kan blive gul, han kan blive grøn og han kan også blive blå....Fra internet børnebogen Blæksprutten og Krabben. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
Grøn Otto-Pus.Han kan blive rød, han kan blive gul, han kan blive grøn og han kan også blive blå....Fra internet børnebogen Blæksprutten og Krabben. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted. Blå Otto-Pus.Han kan blive rød, han kan blive gul, han kan blive grøn og han kan også blive blå....Fra internet børnebogen Blæksprutten og Krabben. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
 
Peg på den røde Otto-Pus. Og på den gule. På den grønne og på den blå.
Og hvis Otto-Pus gemmer sig et sted, der er blå
 
Når Otto-Pus gemmer sig i det blå Stillehav, så er han meget svær at finde. Han går sig BLÅ. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
 
...så er det meget svært at finde ham.
Kan du finde Otto-Pus?
 
Når Otto-Pus bliver meget bange,
når der er nogle andre dyr,
der vil spise ham, så bliver han sur.
 
Når han er sur, så sprøjter han med blæk.
Det er derfor det hedder en blæksprutte.
 
Hvis Otto-Pus sprutter blæk, så bliver han væk i en sort vandsky. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
 
Når Otto-Pus har sprøjtet med blæk,
er det kun dig og Otto-Pus,
der ved hvor han er.
 
OOO
 
Otto-Pus har en ven på havets bund.
Han hedder Krabbe-Klo.
 Han har flere ben end Otto-Pus.
 
Krabbe-Klo. Er Otto-Puses ven. Krabbe-Klo er en krabbe. Hans efternavn Klo har han fået på grund af hans to store røde klør. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.

Hvor mange ben har Krabbe-Klo?
Han har ti ben, for man skal
huske at tælle kløerne med.
Han har to kløer.
Det er også en slags ben,
selvom de mere ligner arme.
 Kløerne bruger Krabbe-Klo til at spise med
og benene til at gå på.
 Men han kan ikke gå fremad,
han går altid baglæns
eller sidelæns.
 
Hvilken farve har Krabbe-Klo?
 
Du skal lige se Krabbe-Klos brødre og søstre.
De kan ikke skifte farve,
så de er næsten ens.
 
Krabbe-Klos bror 1. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted. Krabbe-Klos bror 2. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 3. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 4. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 5. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 6. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 7. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 8. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 9. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 10. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 11. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 12. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 13. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 14. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 15. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 16. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 17. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 18. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 19. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos bror 20. Der er mange brødre. De er større end søstrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
Krabbe-Klos søster 1. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted. Krabbe-Klos søster 2. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 3. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 4. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 5. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
Krabbe-Klos søster 6. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted. Krabbe-Klos søster 7. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 8. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 9. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 10. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
Krabbe-Klos søster 11. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted. Krabbe-Klos søster 12. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 13. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 14. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 15. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
Krabbe-Klos søster 16. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted. Krabbe-Klos søster 17. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 18. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 19. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 20. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
Krabbe-Klos søster 21. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted. Krabbe-Klos søster 22. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 23. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 24. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.Krabbe-Klos søster 25. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
Krabbe-Klos søster 26. Der er mange søstre. De er mindre end brødrene. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
 
Han har så mange brødre
og
søstre,
at vi ikke kan tælle dem.
Der er nok mere end hundrede.
Men.
Kan du se, der er forskel på størrelsen.
De store er hans brødre.
Og de små er hans søstre.
En han-krabbe er stor og en hun-krabbe er lille.
 
OOO
 
En dag sad hele familien Krabbe nede på bunden af havet.
Pludselig kom der en meget stor fisk.
En fisk, der spiser krabber.
Fisken var blå og så rigtig ækel ud.
Krabberne for sammen.
De blev så bange.
Nu vidste de, at de ville blive spist
af den store blå og ækle fisk.
Den blå fisk grinede veltilfreds
for den vidste,
at
den snart skulle nyde et festmåltid.
 
Den lukkede gabet op og...
Men.
Otto-Pus havde set
at hans venner var i fare.
Han gav et mægtigt hop
ind midt mellem sine krabbe-venner
og lige da den blå fisk
var henne ved krabberne,
sprøjtede Otto-Pus en kæmpe sky af blæk i hovedet på fisken.
 
Den blå fisk begyndte at hoste,
og den  kunne intet se.
Den kunne slet ikke finde ud af hvor krabberne var.
Den blå fisk svømmede væk,
lige så vred som en stor, blå og ækel fisk kan være.
 
Otto-Pus har en rød næse. Man kan se ham i blækskyen. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
 
Kan du se,
hvem der er inde i blæk-skyen midt mellem sine krabbe-venner?
Det er Otto-Pus.
Han har en rød næse og han smiler.
 
Alle blev glade.
Otto-Pus havde reddet Krabbe-Klo og alle hans andre krabbe-venner.
 
Otto-Pa-Pa. Otto-Pus' far, de kan kende ham på hans sorte butterfly. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted. Otto-Ma-Ma. Otto-Pus' mor. Du kan kende hende på hårsløjfen. Af designer og fortæller Asbjørn Lønvig, Hedensted.
 
Og Otto-Pa-Pa,
altså Otto-Puses far
og Otto-Ma-Ma,
Otto-Puses mor,
der er ti gang større end hans far,
de var så stolte.
 


Du kan - allerede nu - købe Otto-Pus merchandise produkter online i Palo Alto, USA
se skærmen nedenfor:

Du kan - allerede nu - købe Krabbe-Klo merchandise produkter online i Palo Alto, USA
se skærmen nedenfor:


 

My way - I am proud of doing it my way.
  
COPYRIGHT
ASBJORN LONVIG
see Asbjorn Lonvig's
Copyright - Business Concept - Disclaimer